logo
Sluiten

Aan de getoonde beelden kunnen
geen rechten worden ontleend.

Contact

Jong projectontwikkeling
Venestraat 17
8011 GJ Zwolle
06 24 864 767
info@jongprojectontwikkeling.nl

Aan het Petuniaplein in Westenholte bevindt zich het buurtwinkelcentrum. Op de plek van het bestaande café en de bakkerij mist het winkelcentrum ons inziens de gewenste kwaliteit en binding met het plein en de omliggende bebouwing. Daarom worden plannen voorbereid om een deel van de bebouwing op te waarderen door de renovatie van de bestaande panden en het toevoegen van enkele bouwlagen boven deze panden voor zorgappartementen. De doelgroep van de zorgappartementen bestaat uit cliënten met een 24-uurs zorgvraag. Het betreft mensen die voortdurend (intensieve) zorg nodig hebben, zoals mensen met een beperking, zoals die nu in de bakkerij werken.

Het plan bestaat uit twee bouwblokken die aan elkaar geschakeld zijn:

1. een bouwblok aan de voorkant van het Petuniaplein, op de kop van de bestaande commerciële plint;
2. een bouwblok aan de zijkant van het Petuniaplein, iets verder naar achteren gelegen ten opzichte van het andere volume.

Beide bouwblokken zijn vanaf twee kanten zichtbaar: zowel vanuit de richting van het Petuniaplein als vanuit richting van de Westenholterweg. Het bouwblok aan het Petuniaplein benadrukt de beëindiging van de bestaande winkelplint. Dit bouwblok bestaat uit drie lagen met een kap en accentueert een duidelijk plein, wat in de huidige situatie niet het geval is. Het achterliggende bouwblok vormt als het ware een schakel naar de achtergelegen woningen.

Op de volgende beelden wordt een impressie van de plannen gegeven. Aan de getoonde beelden kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar de homepagina